institut_esthederm_gelaatsverzorging_bij_je_thuis

Het volledige skincare routine voor een onzuivere huid.

Niet alleen tijdens de puberteit maar ook later hebben heel veel vrouwen last van onzuiverheden en acné in het gezicht. Puistjes in het gezicht, die dan vaak nog super rood worden door de ontsteking. Of een cyste, zo’n bult dat je voelt opkomen diep in je huid. Echt niet leuk en je zelfvertrouwen is direct een stuk lager. 

 

Ikzelf moet ook echt goed mijn huid verzorgen en op mijn voeding letten om dit onder controle te houden. Daarom reinig en verzorg ik mijn huid echt elke dag 2x omdat ik weet dat hierin consistent zijn de beste manier is om onzuiverheden te vermijden.

Daarnaast eet ik weinig koolhydraten, vermijd ik lactose, toegevoegde suikers en industriële voeding om ook van binnenuit weinig rommel in mijn lichaam te steken. 

Skincare routine tegen onzuiverheden:
(de stappen zijn de volledige huidroutine die je elke week 1 of 2 keer kan doen voor het snelste resultaat. Je kan uiteraard zelf je verzorging samenstellen naargelang het aantal stappen die je nu gewoon bent en hoeveel stappen je maximum wil doen.)

Je wekelijks skincare routine tegen een onzuivere huid:

(met deze stappen doe je een professionele gelaatsverzorging bij je thuis!)

Stap 1: Ogen démaquilleren met de Démaquillant haute tolérance of ik gebruik ook vaak de Eau Micellaire Osmopure omdat je deze voor je ogen én voor je gezicht kan gebruiken (ideaal wanneer je geen zin of tijd hebt om je huid te reinigen en na te spoelen met water)

Stap 2: Gezicht reinigen met de Mousse Nettoyante Pureté, is een zachte reiniger ideaal voor een onzuivere huid. Heb je echt een hele dikke huid, dan kan je de Gel Nettoyant Pureté gebruiken.

Stap 3: Crème douce désincrustante is een dieptereiniger, echt een stofzuiger voor je huid, die diep in je poriën overtollig talg en vuil verwijderd. Deze mag je 2 a 3x per week doen.

Stap 4: Een gommage verwijdert op een heel zachte manier je dode huidcellen. De Masque Gomme Clarifiant mag zelfs voor een heel gevoelige huid. Hierdoor is je huid stralender, minder dof en kunnen je verzorgingsproducten veel beter indringen en hun werking doen.

Stap 5: Intensive Propolis+ Koalin masker, een diep zuiverend masker. Maar dat niet alleen! Dit masker mag je 2 a 3 keer per week aanbrengen of in een chock kuur elke dag, gedurende 7 dagen.

 

Het Propolis+ gamma werkt ook (preventief) tegen huidveroudering. Zodat dit een ideaal gamma is voor een jong volwassen huid die regelmatig last heeft van onzuiverheden!

 

Stap 6: Intensive Propolis+ Zinc lotion-sérum. Deze ontstekingsremmende lotion werkt ook al verzorgend als een serum. Mag je 2x per dag je reiniging mee afsluiten om je huid voor te bereiden op de verzorging.

Stap 7: Elke avond mag je de Propolis+ concentrate serum aanbrengen en erna de Propolis+ skin perfecting cream

 

Klinkt misschien veel en tijdrovend, maar in een half uurtje heb je deze gelaatsverzorging zelf bij je thuis gedaan. Geniet tijdens het masker van een magazine, een boek,... Geniet van deze tijd voor jezelf!

 

In deze video toon ik hoe je acné en onzuiverheden kan voorkomen en sneller laat genezen zodat ze vlugger terug weg zijn door een volledige gelaatsverzorging van Institut Esthederm die je zelf thuis kan doen. Door Institut Esthederm heb ik mijn passie voor huidverbetering ontdekt, door de mooie resultaten die hiermee zichtbaar zijn. Ze werken heel zacht voor de huid waardoor ze ook gemakkelijk verdragen worden en er weinig huidreacties zijn.

De volledige gelaatsverzorging mag je zeker 2x per week doen, je kan dit misschien doen wanneer je je haar wast, zo hoef je niet extra op je haar te letten om je huid af te spoelen, sommige doen dit 1x per week, is zeker ook goed, beter elke week 1x dan een week 2x en dan 2 weken niet. Dus probeer voor jezelf hier een regelmaat in te vinden hoe het in jouw planning best werkt.

In deze video doe ik alle producten na elkaar maar je kan ook met een aantal producten beginnen of 1x per week de dieptereiniger en een andere avond de gommage bvb.

Je dagelijks ochtendroutine tegen onzuiverheden:

Je dagelijks avondroutine tegen onzuiverheden:

 

Enjoy your skincare routine!
Ellen

Stuur me zeker een mailtje als je vragen hebt of gepersonaliseerd advies wil! ellen@ellenvandamme.be

Reactie plaatsen
pedicure-behandeling-je-voetverzorging-thuis-zelf-doen-summer-proof

Doe een gratis voetanalyse!

Krijg een gepersonaliseerd stappenplan voor jouw voetverzorging thuis.