photo regul van institut esthederm om pigmentvlekken te voorkomen

Pigmentvlekken gezicht en lichaam - behandelen en voorkomen

Wist je dat pigmentvlekken wel eens de nieuwe rimpels genoemd worden? Omdat meer en meer vrouwen dit huidkenmerk hebben en vaak storender wordt gevonden dan rimpeltjes of fijne lijntjes.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruine vlekjes die donkerder worden door de zon, ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Ze komen vooral voor op gelaat en handen, omdat dit natuurlijk de zones zijn die het meest blootgesteld worden aan zonlicht.

Indien je pigmentvlekjes hebt op andere zones van je lichaam, bv op je schouders, dan komt dit vaak door er te verbranden. Om dit tegen te gaan is een goede zonbescherming cruciaal!

Zeker vanaf maart worden pigmentvlekken donkerder door de zon, omdat ze meer gevoed worden en in de winter worden ze terug lichter.

Waardoor ontstaan pigmentvlekken?

Hyperpigmentatie ontstaat hormonaal, vaak ook zwangerschapsmasker genoemd (kan ook voorkomen als je niet zwanger bent)  of door beschadiging van de huid, vb. na een ontsteking, een puistje, schaafwonde, brandwonde,...

In je huid zitten verschillende cellen, waaronder de melanocyten, dit zijn de cellen die zorgen voor je pigment. Door de pigmentkorrels die zij aanmaken, het melanine, krijgen we een bruine kleur. Maar als dit niet mooi verdeeld wordt in de huid krijgen we een ophoping van melanine en wordt dit bovenop het huidoppervlak zichtbaar als een donkere vlek, een pigmentvlek.

Hoe kan je pigmentvlekken voorkomen?


Welke crème gebruik je best?

Voor mij is de 1e stap - de belangrijkste stap - is ervoor te zorgen dat pigmentvlekken niet, of toch minder donker worden door de zon.

Daarom raad ik hiervoor altijd de photo regul crème van Institut Esthederm aan. Deze dagcrème met hoge zonbescherming zorgt door het photo regul® patent dat je huid wel nog bruint, maar waar er teveel melanine opgehoopt ligt in de huid, gaat hij deze beter verdelen, waardoor je mooier, egaler bruint.

Dit is een unieke formule, want een klassieke SPF zorgt dat het licht van de zon goed weerkaatst wordt, maar doet niets voor de pigmentverdeling in de huid zelf. En door het global cellular protection® patent, die in alle zonbescherming van Institut Esthederm zit. Beschermt hij de huid ook tegen veroudering door de zon en beschermt zelf het DNA in je huid zodat deze niet beschadigt raakt wat de kans op huidkanker vermindert.

photo regul van institut esthederm om pigmentvlekken te voorkomen

Hoe vaak breng je deze crème aan?

De photo regul crème breng je elke ochtend aan, zeker vanaf maart, als dagcrème. Dus na je reiniging en eventueel je serum 's morgens. Maar ook telkens wanneer je buiten bent, elke 2u. Ook wanneer je in de schaduw zit, want zonlicht reflecteert! Zelfs op een bewolkte dag kan je hem beter nog een paar keer herhalen overdag, zeker wanneer je gaat wandelen, fietsen of buiten zwemt. Want ook dan bereikt het zonlicht je huid. Er is dan minder UVB, waardoor je waarschijnlijk niet zal verbranden, maar wel UVA, en net dat zorgt voor huidveroudering, huidkanker en hyperpigmentatie.

Reactie plaatsen
pedicure-behandeling-je-voetverzorging-thuis-zelf-doen-summer-proof

Doe een gratis voetanalyse!

Krijg een gepersonaliseerd stappenplan voor jouw voetverzorging thuis.