Super gevoelige huid, reactieve huid die geen producten verdraagt

Super gevoelige huid, reactieve huid die geen producten verdraagt

Een super gevoelige huid kan vervelend aanvoelen, vaak ook warm aanvoelen, oncomfortabel en sommige verdragen zelfs bijna geen producten of zelfs helemaal niets.
Daar heeft Institut Esthederm een oplossing voor, ze hebben een unieke crème met 99% huideigen bestanddelen, waardoor deze herkent wordt door de huid en goed verdragen wordt. De crème repos biomimétique die je huid als het ware echt terug reset, een rust pauze geeft en veel minder gevoelig maakt.

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

In dit skincare routine toon ik je welke basis producten je gebruikt voor een huid die geen producten verdraagt en super gevoelig is. 

Hoe reinig je een gevoelige huid?

De reinigingsmelk lait démaquillant désensibilisant is speciaal gemaakt voor een huid die gevoelig is en weinig tot geen producten verdraagt. Met deze melk reinig je 2x per dag je gezicht, erna spoel je de melk zorgvuldig af.

Je huid met deze melk reinigen zorgt ervoor dat ongewenste bacteriën en vuil (en eventueel ook make-up) zachtjes verwijdert worden, waardoor je crème ook beter kan indringen. En bevat ook kalmerende bestanddelen.

Welke crème gebruik je best?

Wanneer je huid weinig of geen producten verdraagt gebruik je best de crème repos biomimétique beschermt je huid als een schild tegen agressies van buitenaf die zorgen dat je huid gevoeliger wordt. Ze remt ook ontstekingen in de huid, waardoor ze een super kalmerende werking heeft.
De crème bevat 99% huideigen bestanddelen en geen parfum, waardoor er geen reacties mogelijk zijn en je huid deze crème goed zal verdragen.

Welke zonnecreme gebruik je voor een gevoelige huid?

Voor een gevoelige huid, maar ook een zon-gevoelige huid en zelfs een huid met zonneallergie raad ik altijd de Intolerance Solaire aan. Deze crème heeft een hoge externe bescherming, maar ook intern. Hij zorgt ervoor dat je cellen zichzelf ook terug minder gevoelig maken voor de zon en hierdoor de zon beter kan verdragen.

Hij bestaat in een spray voor het lichaam, en een tube voor het gelaat die je 's morgens als dagcrème mag aanbrengen en wanneer je op een zonnige dag buiten bent, elke uur tot elke 2u herhalen.
Wanneer je deze crème voor je gelaat gebruikt kan je de crème repos biomimétique 's avonds als nachtcrème gebruiken.

Wat als je een gevoelige huid hebt met acne en puistjes?

Acné en puistjes zijn kleine ontstekingen in je huid, als je huid super gevoelig is, kan dit zeker ook voorkomen. Vaak worden er dan producten gebruikt voor een acné en onzuivere huid, maar deze worden vaak niet goed verdragen door een gevoelige huid en voelen te agressief aan en kunnen een uitdrogend gevoel geven. Daarom is het ook een goed idee om je huid eerst met deze kuur de kalmeren en vervolgens te kijken wat de volgende stap is en wat we kunnen aanpassen in je huidroutine.

stap 1: reinigen met de lait démaquillant désensibilisant
stap 2: crème repos biomimétique gezichtscrème

Welke foundation gebruik je best?

De minerale poeder Irresistible face base van Mii Cosmetics is een zuivere minerale foundation die goed verdragen wordt door de meest gevoelige huiden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen