PCA skincare routine: onzuivere huid met pigmentvlekjes (donkere vlekjes)

PCA skincare routine: onzuivere huid met pigmentvlekjes (donkere vlekjes)


Ik heb snel last van onzuiverheden en zelfs onderhuidse cystes, die je al van diep voelt opkomen, mijn voeding speelt daarin een heel belangrijke rol, maar ook mijn huidverzorging. Want mijn onzuiverheden, dus die kleine ontstekingen, maken in mijn huid pigment aan, waardoor tot lang na het puistje nog een roodachtig, bruin vlekje zichtbaar blijft, dit is een pigmentvlekje, die wanneer je dit niet juist verzorgt, zichtbaar kan blijven en zelfs donkerder wordt door de zon.


Ik zal je de stappen tonen van mijn skincare routine met PCAskin om mijn onzuiverheden onder controle te houden en zodat de pigmentvlekjes die ik krijg na de ontstekingen, verminderen en sneller weg gaan.
Omdat ik weet dat niet iedereen al evenveel stappen gebruikt in haar skincare routine, gebruik ik op mijn site 3 termen.


- essential skin routine = de basis die je elke dag zou moeten gebruiken

- glowing skin routine = de basis met toner/lotion en SPF voor overdag

- ultimate skin routine = de high level ;-) hier doe je alles wat je kan om je huid te verbeteren en te beschermen tegen schade van buitenaf.


Ik zal beginnen met de basis uit te leggen (het essential skin routine), zodat je zelf kan kiezen hoe je wil starten.


Essential skin routine - de ideale start

Elke ochtend én avond reinig en verzorg je je huid met:
1. facial wash oily of pigment bar (deze kan je afwisselen, als je PCAskin nog niet gebruikt kan je beginnen met de facial wash oily)

2. vitamine B3 serum of pigment gel (deze kan je afwisselen, VITB3 serum werkt nog dieper in de huid)

3. clearskin


Glowing skin routine


Indien je een essential skin routine gewoon bent, raad ik je sterk aan om 's morgens een crème met SPF toe te voegen aan je routine en 's avonds deze zonder te blijven verder gebruiken. En ja hoor, ook in de winter!
UV licht zorgt voor schade in onze huid en die is er ook in de winter (anders zou het donker zijn buiten) minder dan in de zomer, daarom is het voldoende om 1x 's morgens je SPF aan te brengen, tijdens de zomer breng je hem telkens aan wanneer je buiten komt, elke 2u.


Als je een onzuivere huid hebt raad ik de weightless SPF aan van PCAskin, de zonnecrèmes van PCA zijn door het skincancer foundation goedgekeurd voor dagelijks gebruik.
Tijdens de zomer kan je de photo regul van Institut Esthederm gebruiken, hier krijg je ook geen extra onzuiverheden door, maar deze bevat nog extra bestanddelen die je wel laat bruinen, maar je bruining egaler maakt, waardoor pigmentvlekjes minder donker worden door de zon en je huid mooi egaler bruint.)Ultimate skincare routine - stappenplan:

Wil je "all the way" gaan, en besef je dat je huid van je gezicht belangrijk is, om er goed te blijven uitzien, ook wanneer we ouder worden,... dan kan je deze producten nog extra toevoegen. Ik herhaal nog even het volledige stappenplan, zodat je zeker goed weet in welke volgorde je ze moet gebruiken.

'S MORGENS:
1. reinigen met de facial wash oily of pigment bar (deze wissel ik af)
2. smoothing toner
3. Vitamin B3 serum


4. C&E advanced (werkt ook tegen vorming van pigmentvlekjes en vitC en vitE zijn de grootste anti-oxidanten die elkaar nog eens versterken)


5. weightless SPF of photo regul van Institut Esthederm


'S AVONDS:

stap 1 - 2 zijn hetzelfde
maar de volgende stappen wissel je af:

3. VIT B3 serum
4. clearskin

wissel je af met

3. retinol brightening
4. VIT B3 serum


Hoe je dit afwisselt zal ik je uitleggen wanneer je de retinol brightening bestelt, zodat ik je hier niet teveel "overval" met allerlei info.


Is dit huidroutine niet ideaal voor jouw huidtype? Doe een gratis online huidanalyse, zodat ik je gepersonaliseerd advies kan geven.Over de schrijver
Reactie plaatsen