Hoe en waarom gebruik je een body scrub?

Hoe en waarom gebruik je een body scrub?

Ik merk dat er veel te weinig vrouwen wekelijks een body scrub gebruiken, in deze blog beantwoord ik vaak gestelde vragen over een body scrub, als je nog andere vragen hebt, plaats ze gerust in de reacties hieronder.

Waarom gebruik je een body scrub?

Een scrub zorgt dat je huid mooier en gladder is doordat het je dode huidcellen verwijdert, ook bij bobbeltjes op de armen (keratosis pilaris) kan dat de oplossing zijn, het is ook goed wanneer je vaak een witte schijn op je benen hebt, een jeukende droge huid maar ook preventief tegen huidveroudering omdat het de celvernieuwing van de huid stimuleert.

Hoe vaak gebruik je het best een scrub?

Je kan er een gewoonte van maken, wanneer je doucht ook 1 a 3 keer per week je lichaam te scrubben. Ik maar er bv. een gewoonte van om 2x per week, wanneer ik ook mijn haar was, doe ik een uitgebreider skincare routine met scrub of peeling en masker, wanneer mijn gezichtsmasker aan het inwerken is, doe ik mijn body scrub onder de douche.


Liever elke week 1x consistent een body scrub gebruiken, dan eens 3x per week en dan 2 weken niet!


Hoe gebruik je een body scrub?

Ik doe het meestal op een droge huid, terwijl mijn gezichtsmasker aan het inwerken is. Maar een scrub is zachter wanneer je hem aanbrengt op een natte huid, dan kan je het bv. doen wanneer je haarmasker of conditioner aan het inwerken is.


Op een droge huid:

Voor ik mijn lichaam nat maak, breng ik scrub aan op mijn huid, wrijf ik hem heel zachtjes open. Dan steek ik de douche aan en voeg ik telkens wat water toe, zodat ik mooi kan wrijven. Dit doe ik tot ik geen korrel meer voel omdat hij helemaal afgespoeld is, maar dan spoel ik nog eens goed na.

Op een vochtige huid: (zachter voor je huid!)

Dan maak je eerst je huid vochtig, dan wrijf je zachtjes met je scrub over je huid, voeg je telkens ook nog wat water toe, en spoel je hem heel goed af.


Je mag gewoon zacht wrijven, laat de korrel zelf maar zijn werk doen. Je hoeft er niet nog eens extra op te schrobben!


Hoe je zorgt dat je dit beauty.routine niet vergeet?

Maak hier een routine van, zet de scrub dicht bij de douche, liefst ook zichtbaar zodat je hem niet vergeet! Je lichaam scrubben duurt echt niet lang, maar je huid zal zo mooi en zacht aanvoelen!

Extra voordeel als je je huid wekelijks scrubt.

Uiteraard dat je huid mooier en zachter is, maar het zorgt er ook voor dat je bodycrème beter kan indringen, doordat je de dode huidcellen verwijdert hebt, komt je body crème direct op je gezonde huidcellen terecht, waar hij beter kan indringen en zijn werking kan doen, in plaats dat hij eerst door een laagje "oude", dode huidcellen moet.

Langer een mooi gebruinde huid!

Wat je waarschijnlijk graag gaat horen! Wekelijks scrubben, zeker vanaf de lente zal er ook voor zorgen dat je huid mooier, egaler en dieper bruint door de zon én dat je bruine kleur langer blijft, je huid zal minder snel vervellen, omdat je zelf je dode huidcellen er netjes afneemt.

Kan je je gebruinde huid eraf scrubben?

Neen, Je zal je mooi gebruinde huid er niet afscrubben, je pigmentcellen liggen dieper in je huid dan de dode huidcellen die bovenaan je huid liggen. In tegendeel, je zal mooier, dieper bruinen en net doordat je je dode huidcellen verwijdert, zal je minder snel vervellen. Mits je de juiste zonbescherming gebruikt, want dit is ook super belangrijk voor een mooie gebruinde teint, zonder beschadiging van je huid, want dit zorgt ook vaak voor vervelling!

Welke body scrub gebruik je best?

Je hebt een body scrub met een grovere textuur of een fijnere textuur die meer als een crème aanvoelt met een korrel in. De ene textuur is niet beter dan de andere, het is vooral wat jouw voorkeur heeft.
Hieronder deel ik mijn selectie body scrubs en de voordelen ervan.


Fine Deluxe body scrub van Natural Self.

Deze body scrub heeft een grove textuur, is 100% natuurlijk en vegan. Hij is gemaakt van zoutmineralen uit de Dode Zee en plantaardige oliën die terwijl de huid ook intensief voeden.
Deze body scrub mag je ook gebruiken als badzout.

natural self fine deluxe body scrub

==> shop de Fine Deluxe body scrub online


Gommage body - doux d'eau cellulaire van Institut Esthederm.

Institut Esthederm is een merk die heel huideigen werkt, zodat het zacht is voor de huid, herkenbaar is en goed opgenomen wordt en daardoor weinig allergische reacties zijn.

De scrub heeft een crème textuur met een fijne korrel. Die heel aangenaam en zacht aanvoelt.

institut esthederm gommage doux d'eau cellulaire body scrub

==> shop de gommage body - doux d'eau cellulaire online


Seriously smoothing exfoliator van Mii Cosmetics.

Deze zachte korrel scrub, mag zowel voor het gezicht als voor het lichaam gebruikt worden.

mii cosmetics seriously smoothing exfoliator body scrub

==> shop de seriously smoothing exfoliator online


Wat is het verschil tussen een scrub en een peeling?

Ze doen allebei hetzelfde, maar de textuur is anders. Een scrub bevat een korrel waardoor je op een mechanische manier dode huidcellen los te maken. Terwijl een peeling zuren bevat die de dode huidcellen oplossen.

Een peeling met zuren die vaak gebruikt wordt bij eczeem, psoriasis en keratosis pilaris (bobbeltjes op de armen) is de Body Therapy van PCA skin. Sommigen hebben schrik van het woord zuren, maar vaak wordt citroenzuur en melkzuur gebruikt.
Het gebruik is heel eenvoudig en is eigenlijk een peeling en verzorgende crème in 1. Dus je brengt deze crème gewoon dagelijks aan en terwijl worden je dode huidcellen verwijdert.

Geniet van je beauty.routines!

Over de schrijver
Natalie
Door

Natalie

op 12 Feb 2022

Hi Ellen, Scrub je best op een gereinigde huid of maakt dit weinig uit (eerst douchen en dan scrubben)? Wanneer maak je gebruik van een scrub handschoen? Dank je!

Ellen Vandamme
Door

Ellen Vandamme

op 20 Feb 2022

Hallo Nathalie, Op je lichaam mag je idd eerst scrubben en dan je huid wassen met een goed reinigende douchegel, maar die je huid niet uitdroogt (want dat kan je huid ook gevoeliger maken). Een scrub handschoen gebruik ikzelf momenteel niet, maar deze mag je ook doen voor je je huid wast. Geniet van je beauty.routines! Ellen

Reactie plaatsen