Hoe breng je mascara aan? En een antwoord op al je vragen over mascara.
21 januari 2022 
in Make-up

Hoe breng je mascara aan? En een antwoord op al je vragen over mascara.

Er is 1 iets dat je niet mag doen met je mascara, bijna iedereen doet het maar net daarom droogt je mascara sneller uit, dit en nog andere tips voor het aanbrengen van je mascara voor meer effect leg ik uit in deze blog.

Hoe breng je mascara aan?

Mascara breng je best aan in zig-zag beweging, dan heb je goed alle wimpers dus ook de hele fijne en kleine wimpers mee!

In deze video toon ik je hoe ik hem aanbreng:

In deze video gebruik ik de SuperBoost Lash Lover van Mii Cosmetics.

Ik begin altijd met de kleine wimpers onder mijn ogen, deze accentueer ik niet teveel maar ik breng gewoon een toefje mascara aan, ik vind dat mijn ogen meer spreken, maar zo'n spinnenpootjes onder mijn ogen hoeft dan ook weer niet, want dat vind ik dan terug wat teveel.

Daarna breng ik mascara aan op de onderkant van de wimpers boven mijn ogen. Ik hou mijn hoofd lichtjes naar achteren zodat de wimpers vrij komen van mijn huid en ik gemakkelijk mijn mascara kan aanbrengen zonder tegen mijn huid te zitten.

Wat doe je als je met je mascara tegen je huid zit?

Dat komt echt iedereen wel eens tegen! Je bent zeker niet de enige. Je neemt dan best een (droog) wattenstokje en wrijft er al draaiend mee over je huid, zo pikt het mooi de mascara op die op je huid zit, zonder het open te smeren. Gebruik hiervoor nooit démaquillant of water, zeker niet wanneer je oogschaduw op hebt, want dan maak je plekken die je moeilijk terug kan wegwerken.
En het laatste wat we willen is natuurlijk dat we helemaal opnieuw moeten beginnen!

Welke kleur mascara kies je best?

Ik gebruik eigenlijk altijd zwart, zwart laat je wimpers echt het mooist uitkomen. Alleen bij iemand die wit/grijs is van haarkleur of echt super lichte blonde lokken heeft en een hele naturelle look wil, kan kiezen voor een bruine mascara.

Hoe lang blijft je mascara houdbaar?

Mascara blijft optimaal 3 maanden na opening, op de verpakking staat meestal 6 maanden, maar weet dat na 3 maanden het effect van je mascara vermindert.
Ik raad altijd aan om zeker 2x per jaar te veranderen van mascara, als je hem dagelijks gebruik misschien zelf iets vlugger.
Mascara komt zo dicht bij je ogen, dat ik dit heel belangrijk vind.

Kan je mascara terug vloeibaar maken?

Ik krijg soms de vraag als je mascara kan verdunnen. Maar dat is echt not done! Oude mascara moet je echt weggooien!

De fout die bijna iedereen maakt met haar mascara:

Je mag nooit "pompen" in je mascara! Zo blaas je lucht in je mascara en droogt hij sneller uit! Dus er gewoon uithalen, eventueel het toefje mascara die teveel aan de top zit, eraf halen en laagje per laagje aanbrengen.

Met welke mascara kan ik zwemmen of sporten?

Waterproof mascara is speciaal ontwikkeld om te zwemmen, naar de sauna te gaan,... ook tijdens het sporten kan waterproof mascara voorkomen dat je mascara uitloopt. De meest verkochte waterproof mascara is de Waterproof Lash Lover van Mii Cosmetics.

Hoe je mascara verwijderen?

Mascara kan je best verwijderen door een démaquillant voor de ogen.

Ik gebruik vaak de Eau Micellaire Osmopure van Institut Esthederm, handig is dat je deze ook voor je gelaat mag gebruiken (en deze droogt de huid niet uit!), heb je liever een 100% natuurlijke variant, dan kan je de Facial Lotion van Self gebruiken (ook voor ogen en gelaat).

Of als je veel oogmake-up op hebt en zeker wanneer je waterproof oogmake-up of mascara op hebt kan je beter de Démaquillant Haute Tolérance Yeux van Institut Esthederm gebruiken. Deze verwijdert echt super grondig, maar ook super zacht voor je ogen.
Deze mogen voor super gevoelige ogen.

Bekijk het volledige aanbod mascara's


Heb je nog vragen? Stel ze gerust in een reactie hieronder, dan kan ik deze nog extra aan bod laten komen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen