3 day meal plan & meal prep als je wil afvallen en toch geen tijd hebt om gezond te koken.
14 januari 2022 

3 day meal plan & meal prep als je wil afvallen en toch geen tijd hebt om gezond te koken.

Ik zal eens mijn 3 day meal plan en prep aan je tonen, als je weinig tijd hebt en toch gezonder wil eten is dit echt een aanrader. Tijdens de restart voedingskuur met het online #LLNbodyprogram leg ik altijd de nadruk op het belang van plannen maar ook erna is dit een aanrader! Op het moment dat je met je planner voor je neus zit zie je er soms tegenop, je moet dit moment echt inplannen in je weekplanning anders stel je het uit, maar eenmaal je er een paar gemaakt hebt, kan je ze gemakkelijk herhalen, het bespaart je echt super veel werk tijdens de week en ik heb echt niet graag dat ik me telkens terug moet afvragen, wat we nu weer gaan eten vandaag.


Deze meal plan & prep + een lege lay-out om zelf te starten met je mealprep kan je hier downloaden.


Basisingrediënten die ik altijd in huis heb:

Gerookte zalm, tonijn in blik, eitjes, avocado, wat fruit, kokosyoghurt, ingevroren spaghettisaus... zijn voor mij basis ingrediënten die ik altijd in huis heb, dus zo heb ik altijd iets om te eten, zeker al voor mijn ontbijt of lunch.


Hoe ik mijn maaltijdplanner maak:

Als voorbereiding neem ik 1 of 2 kookboeken, en zoek ik 3 gerechtjes uit die ik ‘s avonds wil eten, mijn lunch zijn restjes of meestal standaard dingen die ik in huis heb, maar je kan zelf ook je ontbijt en/of lunch voorbereiden en nieuwe inspiratie zoeken.


Wat pas je aan als je wil afvallen?

Wanneer je wil afvallen of gezonder wil eten, kan je eens opschrijven wat je nu at, en 1 of meerdere gerechten aanpassen door low carb gerechten, en zo geleidelijk aan je gewoontes aanpassen en meer en meer gerechten toevoegen zonder granen en suiker, dit gaat trager dus focus je zeker niet op je gewicht. Maar na een paar maanden ga je er wel al resultaat van zien. 

Mijn meal plan voor deze week:

Ik ga deze week paella maken van bloemkoolrijst, (een receptje uit het restart kookboek - restart goes international.


en uit nog eenvoudiger van Pascale Naessens zal ik balletjes in tomatensaus maken met bloemkoolrijst en een eenpansgerechtje met spinazie en mozarella.


Mijn meal prep:

Eerst ga ik de koelkast uitkuisen, alles wegdoen die niet meer vers is, en terug mooi sorteren zodat het overzichtelijk is. Hoe netter mijn koelkast, hoe minder ik moet weggooien.

Dan zet ik mijn boodschappen op tafel, en ik was het fruit en groenten die al kunnen gewassen worden, en snij ze al zodat ik op de avond dat ik ze nodig heb, dit niet meer hoef te doen. (ook echt super handig als je dan fruit of groentjes moet meegeven aan je kindjes, je hoeft ze dan niet meer te wassen!)


In principe kan je het recept lezen, en alles wat je al kan doen, zonder op te warmen, te stoven, te bakken,... maak ik al klaar en doe ik in aparte potjes.

Dit waren de 3 voorbereide potjes voor mijn Paëlla
- kip in reepjes (had wat extra gedaan voor de meisjes)
- bloemkool in rijst gehakt
- ui en rode paprika gesneden


paella-meal-prep


ernaast had ik deze ingrediënten nodig zonder voorbereiding

- scampi's

- mosselen

- diepvrieserwtjes

- saffraan


low-carb-paella


Deze meal plan & prep + een lege lay-out om zelf te starten met je mealprep kan je hier downloaden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen