Je wenkbrauwen tekenen en bijkleuren
23 december 2021 
in Make-up

Je wenkbrauwen tekenen en bijkleuren


In een vorige video legde ik uit hoe je je wenkbrauwen zelf kan epileren.
(Link naar deze video => https://youtu.be/WFLDLjUsrQs)

In deze blog met video leg ik uit hoe je je wenkbrauwen kan bijtekenen zodat ze voller lijken.

Je wenkbrauwen voller maken.

Je kan een wenkbrauwpotlood gebruiken, dit is misschien handiger als je bijna geen wenkbrauw haartjes hebt of ergens een stukje wil bijtekenen. Maar meestal gebruik ik liever een wenkbrauwpoeder, dit is makkelijker om het mooi naturelle te maken.


Ik gebruik vaak de Artist Brow Creator van Mii, is een set met een penseeltje (kan je ook afzonderlijk kopen zonder penseel), als je niet weet als dit iets voor jou is kan je beginnen met de Statement Brow Kit, deze is nog makkelijker, alleen met het potje en penseel kan je nog iets fijner werken, en zal je langer mee doen.

In de video hoe je je wenkbrauwen zelf epileert, toon ik ook hoe je ze opmeet om een perfecte vorm te creëren.




Welke kleur voor je wenkbrauwen kies je best?

De meest verkochte tinten zijn fair, medium en dark, ik gebruik voor mezelf liever medium omdat ik niet graag mijn wenkbrauwen donkerder maak en graag heb dat ze naturelle zijn, als je lichter bent van haarkleur ga je voor fair, ben je donkerder kan je voor dark gaan als je wil.


blonde, grijze haarkleur: fair
donker blond, licht bruin tot medium bruin: medium
donkere haarkleur: dark

Wanneer moet je je wenkbrauwen bijtekenen?

Vaak wordt er gedacht dat je wenkbrauwen enkel moet bijkleuren als je geen meer hebt, of gaatjes hebt. Maar zelf ik heb een redelijk donkere wenkbrauw en toch is mijn blik sprekender als mijn wenkbrauwen bijgekleurd zijn. En dat is nog meer het geval als je lichtere wenkbrauwen hebt.

Moet ik mijn wenkbrauwen zelf bijtekenen wanneer ik ze laat verven?

Naast ze bijtekenen met een potloodje op opvullen met wenkbrauwpoeder kan je ze ook laten verven of kiezen voor henna maar zelf dan is het handig als je tussen je beurten ook weet hoe je ze zelf moet bijwerken.


Shop the look:

Koop de wenkbrauw producten van Mii Cosmetics

designer brow duo

Over de schrijver
Reactie plaatsen