Donkere kringen onder ogen wegwerken
18 december 2021 
in Make-up

Donkere kringen onder ogen wegwerken

In deze video toon ik hoe ik mijn donkere kringen verminder met de Ultra HD concealer van MakeUp Forever.

Het behandelen van donkere kringen.

Donkere kringen behandelen is moeilijk, de oorzaak is vaak een dunne huid, waardoor bloedvaatjes sneller zichtbaar zijn en een donkere schijn doorlaat.
Vermoeidheid, maar ook bepaalde organen die slecht functioneren in je lichaam kunnen donkere kringen stimuleren.

Door je oogzone te verzorgen kan je de schade al beperken door de huid goed te hydrateren, soepel te houden en zelfs rimpeltjes verminderen. De oogcrème van PCA skin is diegene die meest op donkere kringen werkt, de Ideal Complex eye cream of Ideal Complex eye gel. Deze hebben dezelfde werking, afhankelijk van de textuur die je liefst gebruikt kan je kiezen voor de crème (potje) of voor de gel (tube).
PCA skin kan geen wonderen beloven tegen donkere kringen, maar is wel de beste globale oogcrème die je kan vinden. Zeker ook tegen veroudering, kraaienpootjes en afhangende oogleden is deze crème een topper!

Het wegwerken van donkere kringen.

Ultra HD concealer van MakeUp Forever Ultra HD concealer van MakeUp Forever

Donkere kringen eenvoudig oplichten kan je met de Ultra HD concealer van MakeUp Forever. Deze concealer is een self-setting concealer, daarom hoef je hem niet meer te fixeren met poeder. Maar in deze video toon ik hoe je de concealer aanbrengt en hoe je hem kan fixeren, moest je toch willen dat hij nog langer blijft zitten. Met de Ultra HD powder die ik toon kan je ook je foundation fixeren en je huid matter maken.

Welke camouflage je ook kan gebruiken voor je donkere kringen is de Ultra HD underpainting (color correcting palette) De 25 light voor een lichte huidtint en de 30 medium voor een medium huidtint. Deze palletten bevatten een peach corrector, waarmee je eerst over de donkere kring rond je ogen gaat en erna met de getinte corrector die meest aansluit aan jouw huidtint rond je ogen.
De groene corrector kan je gebruiken om roodheid te neutraliseren (zoals onzuiverheden, acné of rode wangen en couperose) en erna ga je er ook over met de corrector die dichts bij je eigen huidtint komt.

Hoe gebruik je concealer?

De Ultra HD concealer breng je aan met de applicator rechtstreeks op je huid of eerst op je hand, (ik gebruik Ultra HD concealer 30 in de video) vervolgens blend je hem uit met de concealer brush 176. Neem niet teveel product in 1 keer, beter nog wat bijnemen indien nodig.
Je brengt de concealer aan op de donkerste rand onder je ogen, ook een beetje in het plooitje in je buitenooghoek, lift je oog op en geeft een frissere blik.
Met de rest van het penseel ga ik dan nog eens over mijn bewegende oogleden, (boven je oog) omdat ik daar ook een iets donkerdere schijn hebt en dit zorgt dan dat ik er minder vermoeid uitzie.

Wanneer je de Ultra HD underpainting pallet gebruikt, neem je met de concealer brush 176 een beetje van de peach corrector en ga je daarmee eerst over de donkere delen. Erna ga je met de getinte corrector erover. Dep een beetje, zodat je de peach corrector niet weg wrijft.
(je kan dit erna ook doen met de groene corrector om roodheden te neutraliseren)

De concealer kan je fixeren (bij de Ultra HD underpainting pallet raad ik dit echt aan) met de Ultra HD powder. Als je gemakkelijk in je ooghoek wil gaan met je poeder raad ik aan om de Precision Highlighter Brush 144 te gebruiken.

Welke kleur foundation kies ik best?

Als je voor de eerste keer je foundation gebruikt, of bij wisseling van seizoen wil checken als je foundation tint wel nog bij jouw huidtint past.
Breng je een beetje foundation aan onderaan je wang, net boven je kaaklijn. Als je ziet dat de tint van je foundation mooi uitvloeit met jouw huidtint, is hij ideaal voor je van kleur.

Hoe breng je foundation aan?

Je brengt een klein beetje foundation aan op je hand. (Ik gebruik hier Ultra HD foundation 260) Dan breng je hem met foundation brush 106 aan op je gelaat. Begin bij de delen die je het meest wil egaliseren, vooral de middenste delen van je gezicht en wrijf dan uit naar de rand van je gezicht. Zo voorkom je ook teveel foundation aan je haargrens.
Ik ga nooit over mijn volledige hals, als je foundation juist is van kleur, hoeft dit ook helemaal niet en zo voorkom je make-up vlekken op je kledij.
Ik blend wel uit van mijn wang, tot over mijn kaaklijn, zodat ik zeker geen restje product vergeet.

Fixeer je foundation zodat hij langer blijft.

Als je wil dat je foundation zo lang mogelijk blijft kan je hem fixeren met de Ultra HD powder, dit zorgt er ook voor dat je huid terug matter is na het gebruik van foundation. Met een dikke poederborstel ga je over het hele gelaat. Ik gebruik hiervoor Powder Kabuki Brush 124.

Wanneer je volledige make-up klaar is kan je deze nog eens extra fixeren met de mist & fix spray van MakeUp Forever.

Laat zeker weten in de reacties hieronder als je vragen hebt over je make-up ritueel of andere beauty.routines zodat ik je nog meer tips kan geven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen